Herborist » Specials » Kruidig wandelen
Alles over kruiden

Kruidig wandelen, twee keer gezond

Met je lichaam in het landschap. Wandelen, met je eigen lichaam in het landschap bewegend aanwezig zijn, is voor mij de manier om natuur, planten, dieren en mezelf te leren kennen.
In deze reeks artikelen wil ik een impressie geven van de Franse kruidenstreek bij uitstek, de Drôme en dat vooral door de beschrijving van een aantal wandelingen. Als herborist zal ik natuurlijk ook extra aandacht besteden aan de planten en hun gebruikswaarde, in die zin zijn het kruidenwandelingen. Maar als fanatieke wandelaar wil ik ook graag dat het echte, mooie en kruidige, in de betekenis van pittige, wandelingen zijn. Dus daarom de titel 'Kruidig wandelen' in de dubbele betekenis van het woord.
Het zijn geen spectaculaire toeristische trekpleisters die ik bewandel en beschrijf, maar juist kleine, bijzondere plekjes, waar je alleen kan zijn en op een persoonlijke manier de echte wereld kan bewonderen. Dit is toerisme met een grote T.

Wandeling in het stadje Die, tussen natuur en cultuur

Die, stadje van 4000 inwoners, gelegen aan de rivier de Drôme, heeft een rijk verleden, vooral een religieus verleden, godsdienstoorlogen incluis. Van dat verleden getuigen nog de vestingsmuren, de Ro…
Gepubliceerd door Herborist op 22-07-2009, laatst gewijzigd op 28-09-2012. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Schrijf mee!