Herborist » Eten en Drinken: Pagina 5
Alles over kruiden
Artikelen 41 - 46 van 46 in de rubriek Eten en Drinken

Eten en Drinken

Tincturae of kruidenaftreksel in alcohol

De naam tinctuur is waarschijnlijk afkomstig van het Latijnse werkwoord tingo, wat verven betekent. Bij de oude alchemisten, de voorlopers van de chemisten, bestond de opvatting dat transmutatie van m… Bereiding, 22-07-2009
Truffels oftewel Aerdbuylen

Truffels oftewel Aerdbuylen

Er zijn zo van die eetbare producten, die er niet uitzien en in feite ook niet echt smakelijk zijn, maar die we in de loop van de menselijke geschiedenis hebben leren eten, zelfs zeer smakelijk zijn g… Producten, 31-01-2011

Van onkruid tot voedsel

Heel heel lang geleden leefde de mens als een nomade. Hij kwam aan zijn voedsel door het oogsten, verzamelen van vruchten, noten en zaden, die op zijn tijdelijke staanplaats aanwezig waren. De nomadem… Diversen, 28-05-2009
Vanille, geur uit het verleden

Vanille, geur uit het verleden

De geur van vanille! Het geheim van deze klimplant uit de familie der Orchideeën. De zoete, zwoele geur voert ons onverbiddelijk naar vreemde, tropische, avontuurlijke werelden maar tezelfdertijd naar… Producten, 27-12-2008

Wild voedsel, eten uit de natuur

Voedsel zoeken in de natuur was heel lang geleden een noodzaak om te overleven. Nu liggen de supermarkten vol met glanzend fruit, glimmende groenten, tientallen broodsoorten en veel, heel veel verwerk… Diversen, 30-08-2008
Zeesla, voedsel voor de toekomst

Zeesla, voedsel voor de toekomst

Aan de Bretoense kust heb ik onlangs zeesla geoogst. Het eten van beesten uit zee, zoals mosselen, garnalen en vis, is voor iedereen vanzelfsprekend, maar het eten van zeegroente is minder bekend. Producten, 16-10-2011
Schrijf mee!