Herborist » Eten en Drinken: Pagina 2
Alles over kruiden
Artikelen 11 - 20 van 46 in de rubriek Eten en Drinken

Eten en Drinken

Boekweit in de keuken

Boekweit in de keuken

Boekweit, een ouderwets gewas dat niet alleen gemakkelijk groeit maar waarvan vooral de zaadjes als meel bijzonder geschikt zijn om hartige pannenkoeken te maken. Een simpel gewas met een stevige voed… Producten, 14-02-2012
Boerenwormkruid op je bord

Boerenwormkruid op je bord

Boerenwormkruid werd in vroeger eeuwen veel en vaak geplukt, gedroogd en gebruikt. Men wist deze plant naar waarde te schatten in een tijd waarin de chemische apotheek nog uitgevonden moest worden. Recepten, Natuurvoedsel, 05-09-2009
Brood en tarwe, zijn geschiedenis

Brood en tarwe, zijn geschiedenis

Brood is onlosmakelijk verbonden met de geschiedenis van Europa en het Nabije Oosten. Dat geldt zeker voor het gerezen brood, waarvoor voornamelijk rassen van tarwe en rogge gebruikt kunnen worden, an… Producten, 26-07-2012

Cacao, geschiedenis van een godenspijs

De cacaoboom, Theobroma cacao, is nauw verbonden met de Mexicaanse beschavingen, en vooral met de beschavingen der Maya's en Azteken. Cacao heet in de taal der Maya's cacau, en in de taal der Azteken… Producten, 31-12-2009

Camelia sinensis, thee voor de gezondheid

Het lijkt er steeds meer op dat genotsmiddelen zoals koffie, chocolade, bier, wijn en thee niet alleen lekker maar ook gezond en zelfs geneeskrachtig kunnen zijn. Een overzicht van de geneeskrachtige… Dranken overig, 17-10-2012

Cider en vruchtenwijn maken

In een verre opslagplaats van oude boeken, kruidenpreparaten, foto's, eindwerken en verslagen van mijn eerste herboristenopleidingen, vind ik ook een bestofte fles vlierbessenwijn uit 1989. En zo bese… Bier en wijn, 13-10-2011

Crosne of Japanse andoorn

Crosne is een merkwaardige knolgroente uit China en Japan. De knolletjes vormen het ringvormig verdikte uiteinde van de ondergrondse stengels van de Japanse andoorn. Crosne of Stachys sieboldii is een… Producten, Natuurvoedsel, 20-09-2009

Eetbare paddenstoelen in het verleden

Het eten van paddestoelen was in de Romeinse tijd al populair. De Keizersamaniet ( Amanita caesarea ), boleten ( Suilli sp.), truffels en de bundelzwam ( Pholiota sp.) werden als delicatesse beschouwd… Producten, 20-09-2011

Gele gentiaan, likeurplant voor de maag

Gentiana lutea L., de Gele gentiaan is samen met het duizendguldenkruid onze bekendste bitterstofplant.Van nature komt hij nog steeds veel voor op bergweilanden, waar hij veelvuldig vertrapt wordt doo… Dranken overig, 14-08-2008

Gentiaanelixir uit de bergen

In Alpen en Auvergne, 1000 tot 1500 m hoog, groeit de gele gentiaan. Deze Gentiana lutea heeft een lange penwortel waarvan bergbewoners al vroeg de gunstige werking leerden kennen, lang voordat de Zui… Dranken overig, 09-12-2009
Schrijf mee!