Herborist » Eten en Drinken: Pagina 4
Artikelen 31 - 40 van 46 in de rubriek Eten en Drinken

Eten en Drinken

Kruidenrecepten: Sint jansolie, Maitrank en Pizzakruid

Moet Sint jansolie met olijf-, zonnebloem- of amandelolie gemaakt worden? Kan het ook met gedroogd Sint janskruid? En moet het in of uit de zon trekken? Mogen wij jonge brandneteltoppen alleen in het… Recepten, 08-10-2008

Kweepeer, vergeten vrucht en medicijn

Kweepeer of Cydonia oblonga, ooit bekend, dan vergeten, opnieuw herkend en nu weer vergeten, mag wat mij betreft opnieuw ontdekt worden. Als voedsel maar ook als medicijn mag de kweepeer er zeker zijn… Recepten, 26-08-2008
Linzen, een bijbelse plant

Linzen, een bijbelse plant

Peulvruchten zijn niet echt meer populair als groente. Toch zijn bonen en linzen gewassen met een hoge voedingswaarde en een lange geschiedenis. Zeker de linzen, Lens esculenta, is de moeite waard om… Producten, 02-08-2011

Mosterdzaad en mosterd, een geschiedenis

Sinapis alba, witte mosterd en Brassica nigra, zwarte mosterd zijn de botanische moederplanten, waarvan de zaden al duizenden jaren gebruikt worden om de alom bekende mosterd te maken. Producten, 11-02-2011
Papaja, vrucht voor een lang leven

Papaja, vrucht voor een lang leven

Vele vruchten van over de hele wereld zijn niet alleen in de keuken als lekkernij in gebruik, maar hebben terzelfdertijd ook een gezondheidsbevorderende en geneeskrachtige waarde. Lekker is dan ook ge… Producten, 03-10-2008

Pastinaak, de witte wortel

Het gebeurt niet zelden dat een populaire voedselplant plaats moet ruimen voor een ander, doorgaans gemakkelijker te telen cultuurgewas. De pastinaak is hiervan een schoolvoorbeeld. De Egyptenaren en… Producten, 22-09-2009
Peterselie in mijn keuken

Peterselie in mijn keuken

Peterselie, Petroselinum crispum, is een heerlijk smakend keukenkruid dat naar mijn mening veel te weinig gebruikt wordt om echt mee te koken. Als garnering gooit iedereen het op zijn koude schotels,… Recepten, 20-09-2008

Rogge of Secale cereale

Rogge is samen met tarwe, haver en gerst, het meest bekende graan van West-Europa. Omdat het weinig gluten van goede kwaliteit bevat is het minder geschikt om brood te bakken en daardoor ook minder po… Producten, 29-08-2012
Saffraan, gekleurde geur

Saffraan, gekleurde geur

Saffraan is een specerij afkomstig van een crocussoort, die in Anatolié in de vroege herfst de weiden purper kleurt, en die volgens de mythologie zou ontstaan zijn uit het bloed van Krokos, de jongeli… Recepten, 22-12-2011

Siroop in de oude kruidenboeken

Siroop, een mengsel van water en suiker bestond al in de Oudheid, al was dat niet zo vanzelfsprekend, want de kristalsuiker uit de biet was natuurlijk niet bekend. Er werd toen hoofdzakelijk honing of… Bereiding, 10-11-2010